Tarihçe

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri alanında eğitim – öğretim ve bilimsel araştırmalar yapan bir yüksek öğretim kurumudur ve “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” doğrultusunda eğitim öğretim devam etmektedir. Enstitümüz, 3 Temmuz 2011 Tarihli ve 27983 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 15 Haziran 2011 tarihli ve 2011/ 2018 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 

Lisansüstü Eğitim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde faaliyette bulunan enstitümüzün, Enstitü Müdürü, Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu olmak üzere üç ayrı organı bulunmaktadır. Enstitü Kurulu, Enstitü Müdürü başkanlığında Enstitü Müdür Yardımcıları ve enstitüyü oluşturan Enstitü Ana Bilim dalları başkanlarından; Enstitü Yönetim Kurulu ise, Enstitü Müdürü başkanlığında Enstitü Müdür Yardımcıları ve Enstitü Müdürü tarafından gösterilecek 6 aday arasından Enstitü Kurulu tarafından 3 yıl için seçilecek 3 öğretim üyesinden oluşur.

Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu 2547 sayılı kanunla Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kuruluna verilmiş olan görevleri Enstitü bakımından yerine getirir.

RAKAMLARLA

Prof.Dr. : 0
Doç.Dr. : 0
Dr.Öğr. Üyesi : 0
Kız Öğrenci Sayısı : 454
Erkek Öğrenci Sayısı : 369
Toplam Öğrenci Sayısı : 823
Doktora Öğrenci Sayısı : 48
Tezli Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı : 620
Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı : 155
Ana Bilim dalı : 8
Doktora : 4
Tezli Yüksek Lisans : 7
Tezsiz Yüksek Lisans : 5

© 2018 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi                                                                                                                                                          Ziyaretçi İstatistikleri  » 1  Çevrimiçi  » 30  Bugün  » 87  Dün  » 292236  Toplam